baka yo

Kladdkaka med kokosknäcke

Publicerad 2016-02-21 23:05:00 i Allt mjöligt,

John fyller år så jag bakade hans favoriter; toscakakor med choklad. Eller vad de nu kan kallas. Ni vet kladdkaka med ett knäckigt kokostäcke? Precis, sådana. Urgoda. Jag hade mina i en brödform vilket gjorde att de blev tjocka och mysiga. Kolakakornas recept som ni också ser på bilden hittar ni här.
 
Ingredienser:
 
Botten:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker (råsocker är en personlig favorit)
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2,5 dl mjöl (dinkel)
Litt salt
 
Toppen:
2,5 dl kokosflingor
0,5 dl sirap
0,5 dl socker
1 dl vispgrädde
50 g smör
 
Kör igång ugnen på 200 grader. 
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda socker och ägg pösigt och fint i en bunke. Addera vaniljsocker, salt och kakao. Sen blandar du i vetemjöl och sist men inte minst smöret. Grädda kakan i en lagom stor form i ungefär 15 minuter. 
Nu tar vi oss an toppingen på spisn. Släng ba ner allt i en tjockbottnad kastrull så det inte bränns fast (hemska tanke) och låt koka upp och sedan sjuda på låg värme i 5 minuter.
Ta ut den underbara kakan ur ugnen när tiden är kommen och stryk ut toppingen över den. In i ugnen igen i 10 minuter till och sen äre ba å njuta va.
 

TTillbaka till nutiden

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela