baka yo

Chokladmoussetårta i två lager + browniebotten

Publicerad 2014-06-29 21:03:00 i Choklad,

Alltså i helgen gjorde jag godaste chokladmoussetårtan med ett ljust och ett mörkt lager chokladmousse och browniebotten. Här kommer den!!! 
 
Le ingediensos: 
Browniebotten:
150 gr smör
3 dl råsocker (eller hälften vanligt socker, hälften brun farin)
1 dl kakao
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
 
Mörk chokladmousse:
200 gr mörk choklad (70% typ)
2 ägg
3 dl vispgrädde
 
Ljus chokladmousse:
200 gr ljus choklad (helst marabou eller någon annan mumsig)
2 ägg
2 dl vispgrädde
 
How to do the browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, kakao, vaniljpulver och salt. Ta kastrullen från plattan så smeten får svalna lite innan äggen trillar ner, annars koagulerar de och det kommer små äggbitar i det färdiga resultatet. Rör därefter ner äggen ett i taget. Sist men inte minst så blandas mjölet ner. 
 
Lägg ett smort bakplåtspapper över botten på en form med löstagbar kant, och kläm sen fast själva formen över så att pappret kläms fast. (Svinbra teknik, blir lätt att få flytta över kakan till ett fat sen). Annars tar du bara en vanlig smord form med ganska hög kant :) 
Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 20 minuter.  
 
Mörk mousse:
Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna innan äggen rörs ner, (samma sak här, annars koagulerar de och det blir inte jättekul). Vispa grädden och blanda med chokladen. Ät inte upp allt! Fördela över browniebotten och ställ in i kylen så moussen hinner stelna lite innan nästa lager ska på. 
 
Ljus mousse:
Gör bara på samma sätt som med den mörka moussen. Fördela sen den ljusa moussen över kakan och snör in allt i kylen. 
 
Till serveringen siktade jag bara kakao över, men det går fint att ha florsocker eller smälta tex. vit choklad och ringla över. Ja, en kan väl ha vad som helst på den egentligen. Färska jordgubbar, blåbär, u name it. 
 
KÖR HÅRT NU MINA SMÅ BAGARBARN!!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela