Lime/kokospaj med maräng
Ingredienser:
Botten
12 digistivekex
75 g smält smör
Cream cheese-fyllning
250 g cheam cheese
1/2 dl färskpressad lime
1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
2 ägg
Kokosfyllning
5 äggulor
1 dl kokosmjölk
1 dl konsenserad mjölk
1 msk rivet limeskal
1 dl färskpressad lime
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit
The botten:
Börja med att slå på ugnen på 175 grader!!! Mixa digistivekexen och smöret i en matberedare. Tryck ut fyllningen i botten på en bakform med löstagbar kant och ställ i kylen medan fyllningen blir gjord.
Cheese-fyllningen:
Elvispa ihop cream cheese, limesaften och sockret. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet. Rör ner ägget ett i taget. Häll ner smeten i skalet och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Kokosfyllningen:
Vispa äggulorna poröst. Vispa sen i kokosmjölken, den kondenserade mjölken och limeskal + limesaft.
Ta ut pajen ut ugnen när de femton minutrarna har gått och häll försiktigt på kokosfyllningen. Grädda i ytterligare 15 minuter.
Marängen:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker matskedsvis och sen ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet.
Bred ut marängen över pajen och grädda i ugnen i 10-15 minuter till, eller tills ytan får en fin gyllene färg!!!!!

(Kommer från bakboken "Två systrars söta" som är så himla bra och god och bra)