Världens bästa knäckebrö
Här är ett recept på ett knäckebröd som är SUPERgott till ägg/soppa/bara som det är med lite smör/allt. Enjoy.
Ingredienser till en plåt:
2 dl havremjöl* (ev 0,5 dl fullkornsdinkel)
1 dl solroskärnor
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5 dl olja (rapsolja använder jag själv)
2 dl kokande vatten
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda allt i en bunke och häll i vattnet sist. Smeten/degen kommer att vara ganska lös BUT HAVE NO FEAR, så ska det vara.
Dumpa allt på plåten och platta ut den jämnt med oljade fingrar. Strö flingsalt/grovt salt över hela kalaset och så in i ugnen i en timme ungefär. Brödet ska vara riktigt hårt när det är klart.

* Jag vet att det finns havremjöl att köpa men skit ire för det är bara dyrt. Mixa istället havregryn i en mixer och förvara i en lufttät burk så har du havremjöl. Superenkelt, superbilligt. Älskar havremjöl överlag (dock fungerar det ej i alla bakverk) men speciellt i det här receptet eftersom brödet blir så himla knaprigt.